Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Ketose: de kracht om vet te verliezen

Beste lezers,

Welkom op mijn nieuwe blog. Graag wil ik jullie uitleggen hoe het uberhaubt mogelijk is om  gewicht te verliezen.

Mensen die in mijn afslank praktijk in Kerkrade komen hebben de keuze uit verschillende programma’s, waaronder het Cambridge weight plan 500 programma. 

Hoe gaat het in z'n werk?

Nou dit heeft alles te maken met de power van KETOSE. Ketose ontstaat in het lichaam omdat je heel weinig koolhydraten tot je neemt waardoor je lichaam zijn eigen vet reserves omzet in energie. Dus eigenlijk eet je je eigen vet voorraad op.

Je lichaam is gewend aan het opnemen van koolhydraten. Op het moment dat je die heel erg gaat beperken en je lichaam zijn eigen vet reserves moet aanspreken zorgt dat voor verweer,
Hoe fijn is dat? Als je in ketose bent ben je eigenlijk  een fatburning machine die 24/7 vetten is aan het verbranden.

Ja, echt waar: Het vet smelt als sneeuw voor de zon!

De eerste 3 dagen gaan snel voorbij maar je kunt je ook soms wat wazig, chagrijnig en lusteloos voelen. Maar na een dag of 3-4-als je merkt dat je in staat van ketose komt,  zul je voelen dat je meer energie hebt. Je krijgt dan een euforische gevoel, alsof je de hele wereld aan kunt.

Mijn missie is om de patienten die ik begleid ook daadwerkelijk in te ketose houden. ( Tot het gewenste gewicht verloren is.)

Dit check ik wekelijks. Ik zie vaak dat mensen wel van alles voelen, maar het liever zeker willen weten. Daarom krijgen ze van mij 1-2  ketostix mee. Dat is een staafje met een kussentje erop. Op de 4e ochtend van je dieet is het de bedoeling dat je dit in je ochtend urine dompelt.  Dan verkleurt het “kussentje” en dat is het teken dat je lichaam in ketose is.

 

Doordat er tijdens dit “proces”  ketonen in je bloed komen is het belangrijk om die snel kwijt te raken uit je lichaam.  De beste manier om dit te doen is door veel water te drinken.  Water zorgt ervoor dat je veel moet plassen  en via de urine raak je tevens veel afvalstoffen kwijt.

Het Ketose dieet geldt alleen bij het Cambridge 500 programma. 

WIL JIJ HET PROBEREN?

 Aarzel niet en neem vandaag nog contact op met mij en maak een afspraak>>

Wil jij nog een hele makkelijke tip hoe je snel en veel water kunt drinken lees hier >>