Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Mijn persoonlijke afslankverhaal

Eindelijk van mijn te kleine broek verlost 

Zoals velen misschien wel weten heb ik het grootste gedeelte van mijn volwassen leven last gehad van overgewicht. 
Vroeger, toen ik nog thuis woonde, naar school ging en later ging werken, sportte ik regelmatig. En dan bedoel ik 3-4 keer per week. Daar had ik toen ook veel tijd voor, want mijn lieve mama zorgde voor het huishouden en de kinderen. 
Toen werd ik verliefd en we besloten om samen te gaan wonen, joepie! Mijn eigen huisje en dus ook mijn eigen boodschappen doen!!! 
Je begrijpt wel dat groente en fruit niet bovenaan het boodschappen lijstje stonden. Ik was 20 en wou friet. Naast het doen van de eigen boodschappen moest ik natuurlijk ook het huishouden gaan runnen. Met als gevolg dat ik minder vaak ging sporten, meer ongezond ging eten en dus in gewicht toenam. 
  

Kinderwens! 

Toen ik eenmaal mijn eigen “huisje - boompje – beestje” had, begon het te kriebelen en wilden we graag kindje. Na een prachtige zwangerschap werd onze oudste zoon geboren met de keizersnee. Ik had tijd nodig om daarvan te herstellen. Er bleef van mijn voornemen om buikspier oefeningen te gaan doen weinig over. Naast het huishouden en mijn werk had ik bovendien nu ook nog een lief klein mensje om te verzorgen en daardoor nog minder tijd om voor mezelf te zorgen. 
3 jaar daarna werd ik voor de 2e keer mama van mijn jongste zoon. 
Hij is in zijn eerste jaren heel veel ziek geweest, waardoor….. je raadt het al……. 
  

Te zwaar en dan? 

Het gaat natuurlijk heel geleidelijk in zijn werk, die gewichtstoename. Het gebeurde niet van de ene op de andere dag. Ik stond niet ‘s ochtends op en was ineens 30 kilo zwaarder. Er kwam heel langzaam gewicht bij. Maar opeens kwam er toen wel de periode waarin ik dacht: 
- Ik moet echt gaan opletten 
- Ik moet toch meer gaan sporten 
- Ik moet gezondere boodschappen halen 
- Ik moet echt beter voor mezelf zorgen 
En de mooiste van allemaal: morgen ga ik echt beginnen, of nee maandag ga ik beginnen. 
  

Tovermiddel? 

Eerlijk is eerlijk, iedereen die zich in dit verhaal herkend zou willen dat er een toverdrankje bestaat dat ervoor zorgt dat je in 1x van al je slechte gewoontes en patronen verlost bent. Dat er op de bijsluiter zou staan : OPGELET wees klaar voor grote verandering. 
Helaas bestaat zo’n drankje niet en moest ik op zoek naar iets anders. Ik wilde er echt wat aan doen, ik moest van mijn steeds kleiner wordende broeken af. Er was dus werk aan de winkel !!! 
  

1:1 diet 

Het is dus geen toverdrankje geworden, maar wel overheerlijke andere drankjes, papjes,  soepen en repen die ervoor gezorgd hebben dat ik eindelijk grip kreeg op mijn leef en eet patroon. En daar gaat het uiteindelijk allemaal om. 
Ik wil graag mijn kinderen zien opgroeien, en samen met hun rennen en zwemmen en spelen en niet alleen vanaf de zijlijn toekijken. 
Het was niet gemakkelijk en op bepaalde momenten had ik het moeilijk. Maar ik wist waar ik het voor deed, ik wilde echt graag van mijn overgewicht af. Daar moet je zelf wat aan doen dat kan niemand anders voor je doen. Maar het is fijn om te weten dat je er niet alleen voor staat!  
  

En dan heb je je doel bereikt!!! 

Geleidelijk aan verloor ik mijn gewicht en kreeg ik er zelfvertrouwen voor terug. Ik voelde me een heel ander mens worden! 
Ik had mezelf jarenlang weggecijferd, en nu was het tijd voor mij! Dit wilde ik heel graag voor mezelf alleen bereiken en voor niemand anders!  En potverdorie wat was ik trots op mezelf toen ik mijn doel had bereikt! Daar heb ik keihard voor gewerkt. Ik heb veel moeten afleren en nieuwe dingen moeten aanleren en toen kon ik wel zeggen ……HET IS ME GELUKT! 
Dat gevoel, die euforie en die passie, neem ik nu elke dag mee naar mijn praktijk. Waarin ik zelf mensen mag begeleiden naar de mooiste reis van hun leven. De reis naar een gezonder, slanker evenwichtiger nieuw persoon, vol zelfvertrouwen! Zowel met maaltijdvervangende producten als ook met gezonde duidelijke voedinglijsten ik help je op alle mogelijke manieren! 
 
Ik heb 2 heerlijke jongens, een huishouden, een gezonder boodschappenlijstje, een broek die past en ik mag me gelukkig prijzen. Want mijn “werk “voelt niet als werk, maar als een passie die ik graag met veel mensen wil delen. 
Herken je jezelf in mijn verhaal en wil je ook wat kilo's kwijt? Ik help je graag! 
Klik hier >>>>>