Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Cambridge Stap 1

Je krijgt drie geconcentreerde maaltijden, bestaande uit een shake, soep, reep of pap. Dit noemen we sole source, ofwel uw enige voedingsbron. Met deze producten krijg je exact alle vitaminen, mineralen, sporenelementen, eiwitten, koolhydraten en essentiele vetten binnen, die je nodig hebt voor een goede, dagelijkse  belans. De basis vormt een beperking van de koolhydraten voor veel gewichtsverlies, in combinatie met voldoende eiwitten voor het behoud van spiermassa. Hiermee is de perfecte samenstelling gevonden, om snel en toch verantwoord af te slanken. Het ontstaan van overgewicht is heel eenvoudig. Jouw lichaam krijgt meer energie binnen dan er wordt verbrand. Het teveel aan calorieën wordt opgeslagen als vet.

 

Als we de dagelijkse inname van koolhydraten beperken, gaat het lichaam op zoek naar de eigen reserves. Na circa drie tot vier dagen is de natuurlijke buffer van glycogeen opgebruikt en wordt begonnen met het verbruiken van de vetreserves. Deze vetverbranding wordt aangeduid als milde ketose. Bij de vetafbraak komen ketonen vrij die worden afgevoerd via onder meer de urine. Of je in milde ketose treedt alleen op bij een zeer laag calorieën programma, met een lage inname van koolhydraten.

Er ontstaat een gevoel van toenemende fitheid en energie de stemming kan verbeteren; het roept een gevoel van welzijn op het honger gevoel verdwijnt of vermindert aanzienlijk.

 

Het ontbreken van honger maakt het gemakkelijker de verleiding te weerstaan om weer wat te eten. Dit geeft je het gevoel de situatie in eigen hand te hebben.

Gouden regel: ga niet bij-eten! Tijdens het volgen van Cambridge Stap 1 is het niet toegestaan om extra bijvoeding te nemen, in wat voor een vorm dan ook! Dus ook geen ‘onschuldige’ producten zoals salade, rauwkost, een ei, melk in de koffie, stukje kaas of worst, ect. Dit leidt tot het vasthouden van vocht, het uit ketose raken en weer opwekken van hongergevoelens. Kun je het bij-eten toch niet laten, kies dan Cambridge vanaf stap 2

Een goede, persoonlijke begeleiding is de sleutel tot het slagen van dit afslankprogramma. Ik ben jouw adviseur en motivator, ofwel jouw steun en toeverlaat. Ik heb zelf het Cambridge Weight Plan succesvol doorlopen. Ik ken de successen als geen ander, maar ook de valkuilen die altijd op de loer liggen!